VDK en sponsoring

Meer info

Sponsoring is voor VDK een communicatie-instrument waarmee de bank haar betrokkenheid wil illustreren bij de samenleving waarin ze dagelijks werkt. VDK is een bank die dicht bij de mensen wil staan, en dit vertaalt zich ook in het sponsorbeleid.

Uiteraard streeft VDK via sponsoring of pr-events ook commerciële doelstellingen na.
Het verhogen van de naambekendheid bijvoorbeeld. Of het versterken van het bedrijfsimago.
Veel sponsordossiers bieden ook een platform om de relatie met de klanten te bestendigen of te verruimen. Maar door middel van sponsorprojecten wil VDK ook duidelijk maken welke rol de bank wil spelen in de maatschappij.

Sponsoring is immers communicatie door associatie: de bank investeert via sponsoring en/of evenementen een deel van haar winst in projecten waarin ze als bank gelooft en waarmee ze graag geassocieerd wordt. Dat kan in de sportwereld zijn, maar ook cultureel of sociaal-maatschappelijk. Net als in de relatie met haar tienduizenden cliënten, beoogt VDK ook in haar sponsorbeleid een langetermijnrelatie. Liever dan zich te laten leiden door ad hoc opportuniteiten, bouwt VDK een structurele samenwerking uit met sportclubs, culturele verenigingen of sociaal-maatschappelijke projecten. Dat dit vaak leidt tot een (h)echt partnership,  bewijzen sponsorprojecten zoals voetbalclub KAA Gent, de VDK Gent volleybalteams, de Gentse concertinfrastructuur De Bijloke of Tele-Onthaal.

VDK sluit in haar (corporate) sponsorbeleid sowieso een aantal zaken uit.  Zo zal de bank zich niet associëren met individuele sporters of artiesten. Gemotoriseerde of elitaire sporten, risicosporten en gevechtssporten komen evenmin in aanmerking, net als evenementen die potentieel (reputatie)risico opleveren met geweld of verstoring van de goede orde.

Voordelen voor VDK-cliënten

KAA Gent in Play-Off 1: abonnementskorting voor VDK-cliënten

Meer info

Na een stevige en duidelijke zege tegen KV Mechelen zondag 12 maart, haalden de Buffalo’s alsnog hun ticket voor Play-Off 1 binnen. Zes teams zullen er tot en met mei strijden voor de landstitel en de Europese tickets.  

Als hoofdsponsor heeft VDK bij de club 5 euro korting bedongen voor VDK-cliënten die hun Play-Off 1 abonnement (voor de 5 thuismatchen) met hun Jovo- of VDK-bankkaart betalen. Het gaat om een uniforme kortingregeling, er wordt bij deze abonnementen dus geen onderscheid gemaakt tussen Jovo- en GiroPlus-kaarten. De korting geldt zowel voor bestaande als voor nieuwe abonnees en ze wordt onmiddellijk in mindering gebracht op het moment van betaling met de Jovo/VDK-bankkaart. Er wordt hierop geen enkele uitzondering toegestaan (dus geen post-facto terugbetaling bij ontoereikend saldo, of bij een vergeten, verloren of nog niet ontvangen VDK-bankkaart).

VDK-cliënten die tijdens de reguliere competitie een KAA Gent-abonnement met VDK-korting hadden, kunnen dit tijdens de voorrangsperiode (15 maart t.e.m. 26 maart) online hernieuwen voor Play-Off 1 (behalve VDK-abonnees van de Telenettribune). De niet VDK-abonnees dienen sowieso naar de loketten in de Ghelamco Arena te gaan om een VDK-korting te krijgen op hun Play-Off 1 abonnement op vertoon van hun VDK-bankkaart. Met andere woorden, enkel als u als VDK-buyerstype gekend staat in het systeem van KAA Gent kunt u online hernieuwen met VDK-korting.

Deze korting geldt enkel:

  • voor abonnementen vanaf 105 euro (tribune 1, 2 en 3)
  • voor natuurlijke personen
  • zolang er abonnementen beschikbaar zijn
  • voor zover de Jovo/VDK-bankkaart en het abonnement op dezelfde naam staan
  • voor zover de betaling gebeurt met de Jovo/VDK-bankkaart (zowel online als aan de loketten)
  • a rato van maximaal één korting per persoon, per abonnement en per VDK-bankkaart (ook online)

Het volledige reglement van deze actie vindt u hier.

Abonnementsprijzen vindt u hier.

Aan voordeeltarief naar Gents topvolleybal

Meer info

De samenwerking tussen de bank en de Gentse volleybaltrots houdt al meer dan 25 jaar stand en evolueerde in een kwarteeuw van een bescheiden blijk van goodwill voor een lokale sportclub naar een (h)echt partnership met de grootste volleybalfamilie van het land. Samen tellen beide clubs immers ruim 350 leden, met als uithangbord zowel VDK Gent Dames (vorig jaar finalist play-offs Liga A) als VDK Gent Heren die op het hoogste niveau vertegenwoordigd zijn. Volleyballiefhebbers kunnen op die manier 35 weken per jaar topvolleybal beleven in de Edugo Arena in Oostakker.

Voordeeltarief voor VDK-kaarthouders

Op vertoon van de VDK-bankkaart, de Jovo-bankkaart of de ‘Jovo-voordeelkaart’ krijgen VDK-cliënten toegang aan halve prijs voor alle competitiewedstrijden van VDK Gent Dames en van VDK Gent Heren (Edugo Arena, Oostakker). Naast dit halveprijsvoordeel ontvangen alle VDK-kaarthouders een gratis drankvoucher goed voor een “standaard” consumptie (frisdrank, pils, koffie, …) in de cafetaria van de Edugo Arena.

Het nieuwe volleybalseizoen start in oktober 2016. Meer informatie over de clubs en hun thuiswedstrijden vindt u op www.vdkgent.be.