Sponsoring en voordelen voor vdk-cliënten

vdk en sponsoring

Sponsoring is voor vdk een communicatie-instrument waarmee de bank haar betrokkenheid wil illustreren bij de samenleving waarin ze dagelijks werkt. vdk is een bank die dicht bij de mensen wil staan, en dit vertaalt zich ook in het sponsorbeleid. Uiteraard streeft vdk via sponsoring of pr-events ook commerciële doelstellingen na. Het verhogen van de naambekendheid bijvoorbeeld. Of het versterken van het bedrijfsimago.
Veel sponsordossiers bieden ook een platform om de relatie met de klanten te bestendigen of te verruimen. Maar door middel van sponsorprojecten wil vdk ook duidelijk maken welke rol de bank wil spelen in de maatschappij.

Sponsoring is immers communicatie door associatie: de bank investeert via sponsoring en/of evenementen een deel van haar winst in projecten waarin ze als bank gelooft en waarmee ze graag geassocieerd wordt. Dat kan in de sportwereld zijn, maar ook cultureel of sociaal-maatschappelijk. Net als in de relatie met haar tienduizenden cliënten, beoogt vdk ook in haar sponsorbeleid een langetermijnrelatie. Liever dan zich te laten leiden door ad hoc opportuniteiten, bouwt vdk een structurele samenwerking uit met sportclubs, culturele verenigingen of sociaal-maatschappelijke projecten. Dat dit vaak leidt tot een (h)echt partnership,  bewijzen sponsorprojecten zoals voetbalclub KAA Gent, de VDK Gent (dames & heren) volleybalteams, de Gentse concertinfrastructuur De Bijloke of Tele-Onthaal.

vdk sluit in haar (corporate) sponsorbeleid sowieso een aantal zaken uit.  Zo zal de bank zich niet associëren met individuele sporters of artiesten. Gemotoriseerde of elitaire sporten, risicosporten en gevechtssporten komen evenmin in aanmerking, net als evenementen die potentieel (reputatie)risico opleveren met geweld of verstoring van de goede orde.

Bron foto: Ben De Bruyne

Jouw voordeel als vdk-cliënt

KAA Gent 2019-2020: abonnementskorting voor vdk-cliënten

Als vdk/Jovo-cliënt krijg jij een mooie korting op de geldende tarieven bij aankoop en betaling van een KAA Gent-jaarabonnement met je vdk/Jovo-bankkaart!

GiroPlus bankkaart:

Je krijgt 25 euro korting voor een jaarabonnement in tribune 1, 2 of 3.

Jovo-jongerenbankkaart:

Je krijgt tot 50 euro korting voor een jaarabonnement in tribune 2, 3 of 4.

Info en voorwaarden vind je in het actiereglement.

Opgelet: Concreet wordt er vdk-korting toegekend als het jaarabonnement met een vdk-bankkaart of Jovo-bankkaart betaald wordt (in principe aan de loketten/terminals van de Ghelamco Arena, maar abonnees die voorheen al vdk-korting kregen kunnen ook online vernieuwen met toepassing van de vdk-korting). Met andere woorden als je nog niet als vdk/Jovo-buyerstype in het systeem van KAA Gent geregistreerd staat, zal je bij de online aankoop van een abonnement geen vdk-korting kunnen genieten. Je moet je dus, indien dit nog niet is gebeurd, eenmalig laten registreren als vdk-cliënt aan de loketten van de Ghelamco Arena en dit op vertoon van de eigen vdk-bankkaart én identiteitskaart om de vdk-korting te bekomen.

Op de website van de club vind je alle info over voorrangsperiodes en over de nieuwe tarieven voor de abonnementen.