In 2023 zal het dertig jaar geleden zijn dat Franky Van Speybroeck bij vdk bank aan de slag ging. “Ik ben inderdaad een ‘ancien’”, legt hij lachend uit. “Maar dat betekent niet dat ik minder enthousiast ben. Als kantoordirecteur van het kantoor in Destelbergen, waar ik al meer dan twintig jaar werk, adviseer ik inmiddels verschillende generaties.

De sterke lokale verankering (lees hier meer over waarom die lokale verankering in ons DNA zit) van vdk bank is een van de elementen die mijn job zo boeiend maken. Een ander aspect dat enorm veel werkplezier verschaft is dat de ethische, sociale en ecologische waarden, die we sterk uitdragen, ook steeds meer nieuwe klanten aanspreken.”  

Geld aan het werk zetten

Franky Van Speybroeck behoort nog net tot de generatie mannen die legerdienst moesten doen. Daarna ging hij met zijn A1-diploma marketing aan de slag bij een grote bank. “Ik was altijd al erg aangetrokken geweest door beleggingen, door het feit dat je met verstandige keuzes je geld aan het werk kan zetten,”, vertelt hij.  

“Na een jaar moest ik echter uitkijken naar een andere job. Ik solliciteerde bij vdk bank en kon er aan de slag in het kantoor Gent-Muide. En in 2001 promoveerde en verkaste ik naar het kantoor in Destelbergen, niet ver van mijn woonplaats.”

Veelzijdige dienstverlening, verschillende generaties klanten

Franky Van Speybroeck benadrukt dat niet alleen het dicht bij de mensen staan, veel werkplezier verschaft. “Uiteraard is het heel leuk om voor verschillende generaties een betrouwbare adviespartner te zijn. Maar ook het feit dat we als lokale bank met kleine teams werken zorgt voor enorm veel werkplezier en voor een grote afwisseling in de job.

Dicht bij de mensen staan en hen echt kunnen helpen met kredieten, beleggingen en verzekeringen geeft enorm veel voldoening. Net als de wetenschap dat vdk bank zoveel inzet op levensbelangrijke waarden, zoals nabijheid en verbondenheid met de natuur. De coronatijd heeft er velen van ons aan herinnerd wat echt belangrijk is in het leven, en die duurzame waarden draagt vdk bank al van bij haar oprichting uit.”

Belangstelling voor duurzaamheid neemt sterk toe

In de bijna dertig jaar dat Franky Van Speybroeck voor vdk bank werkt, heeft hij natuurlijk veel zien veranderen. “Maar de fundamenten blijven wel dezelfde: we staan als bank dicht bij de mensen en we hebben oog voor hun directe noden, zoals het bijstaan van onze klanten bij het energiezuiniger maken van hun woning

Maar we kijken ook met een brede blik naar de wereld. Het is fantastisch om de klanten uitleg te kunnen geven bij een campagne als #nietmetmijncentjes waarbij we aangeven dat het geld dat bij ons belegd wordt, niet gaat naar zaken die de wereld geen goed doen, maar wel als hefboom wordt gebruikt om een positieve impact te creëren.

Met genoegen stel ik vast dat de aandacht voor de wereldproblemen waarvan vdk bank getuigt, ook steeds meer bewuste jonge klanten aantrekt. Dat geeft mij alleszins veel zin om ook na dertig jaar bij vdk bank mijn rol als adviseur te blijven waarmaken.”

Contact