Welke fietshelm je moet kiezen en hoe je hem correct moet dragen, dat lees je in onze 5 praktische tips.

1.  Koop altijd een nieuwe helm

Alleen bij een nieuwe helm ben je zeker dat hij nooit een harde klap te verwerken kreeg. Ook al zie je aan de buitenkant van een tweedehandshelm geen krassen of deuken, binnenin kan hij beschadigd zijn. En dan is hij niet meer geschikt om schokken op te vangen. Als je twijfelt over welke helm je moet kopen, ga altijd voor een nieuw exemplaar!

2.  CE-label

Kies steeds een helm met het CE-label van de Europese Unie. Helmen voor volwassenen dragen het label EN1078, helmen voor kinderen EN1080. Het label garandeert je dat de helm uitgebreid getest is en voldoende bescherming biedt. Helmen zonder dit label laat je beter links liggen.

3.  De juiste maat

De helm moet recht op het hoofd staan en mag niet meer bewegen als je hem hebt vastgemaakt. Draag je tijdens het fietsen een bril? Zet die dan ook even op als je de helm past.

4.  Kies een helm in functie van het gebruik van je fiets

Rij je vaak langere trajecten met de fiets, kies dan een comfortabeler exemplaar: lichter, met meer ventilatie en eventueel een ingebouwd lichtje waarmee je meer opvalt in het verkeer. Tip: fluokleuren zijn altijd een goede keuze.

5.  Wanneer vervang je je fietshelm?

  • als je er zwaar mee gevallen bent;
  • als het een oude helm is of eentje zonder CE-label;
  • als je helm niet goed meer op je hoofd past.

 

Veilig en zorgeloos op pad met de fiets

Trek je eropuit met de fiets? Geniet dan met volle teugen. Gaat het toch ergens mis, dan kan je via je familiale verzekering Family Plan (via Allianz Benelux n.v.) van vdk bank 24/7 rekenen op fietsbijstand. De waarborg Bike Assistance verleent bijstand als jij of iemand van je gezin pech heeft of bij een ongeval betrokken raakt met zijn of haar fiets, elektrische fiets of mountainbike. Je fiets wordt ter plaatse hersteld of naar huis gebracht. Ook in geval van diefstal komt Bike Assistance tussen.

Nog vragen over Bike Assistance in je familiale verzekering? Neem contact op met je vdk-adviseur.

* Bron: https://www.swov.nl/publicatie/mogelijke-slachtofferreductie-door-de-fietshelm

 

Contact