Nieuw samengesteld gezin: één familiale verzekering

Bij co-ouderschap hebben jij en je ex-partner beiden een eigen familiale verzekering nodig voor jezelf en de kinderen. Zo ben je zeker dat jullie kinderen zowel in jouw week als in die van je ex steeds goed verzekerd zijn als ze schade veroorzaken.

De familiale verzekering van jou en je nieuwe partner geldt meteen ook wanneer zijn of haar kinderen regelmatig bij jullie wonen. Jullie hebben geen dubbele verzekering nodig, één polis volstaat voor jullie samengesteld gezin, want hij verzekert sowieso de aansprakelijkheid van alle personen die onder hetzelfde dak wonen. Als de kinderen schade veroorzaken aan anderen terwijl ze onder jullie toezicht staan, dan zal de familiale verzekeraar die schade vergoeden.

Dat geldt evengoed als jullie, volwassenen, ongewild schade veroorzaken. Want het zijn heus niet alleen kinderen die af en toe onvoorzichtig of verstrooid zijn. Ook als er een dakpan van je huis waait en een voorbijganger verwondt of als je hond zijn tanden zet in het been van buurman, kan je voor de schadevergoeding rekenen op je familiale verzekering.

 

Nieuw samengesteld gezin: één brandverzekering

Voor je brandverzekering geldt net hetzelfde principe als voor je familiale verzekering: als jij en je nieuwe partner zelf een brandpolis hebben, hoef je er geen extra af te sluiten voor de spulletjes van je kinderen. Zelfs al wonen ze niet altijd bij jou, hun laptop, piano of tv in jouw huis zijn gewoon mee verzekerd.

Heb je nog andere vragen over jullie verzekeringen? Neem dan contact op met je vdk-adviseur. Hij of zij helpt je met plezier verder.

Contact