Alleen gaan wonen. Een eigen familiale verzekering?

Zo lang je dochter onder jouw dak woonde, viel ze onder de familiale verzekering van je gezin. Je vraagt je misschien af of ze er zelf een nodig heeft nu ze alleen gaat wonen?

Iedereen is wel eens onvoorzichtig of verstrooid. Als iemand anders daardoor schade lijdt, zorgt de familiale verzekering ervoor dat die persoon een schadevergoeding krijgt.

Enkele voorbeelden:

  • Je dochter loopt te chatten en steekt zonder te kijken een drukke straat over. Een fietser kan haar niet meer ontwijken, valt en breekt zijn schouder.
  • Je dochter helpt een vriend verhuizen, maar laat zijn pc uit haar handen glippen.
  • Tijdens haar housewarming wil je dochter het dessert flamberen. Dat draait verkeerd uit en een van haar vrienden moet met brandwonden naar het ziekenhuis.

Een familiale verzekering is niet verplicht maar wel erg nuttig. Zodra je dochter haar domicilie naar haar appartement of huis verplaatst, kan ze voor haar eigen familiale polis bij haar vdk-adviseur terecht.

 

Brandverzekering als huurder of als eigenaar?

1.  Huurt je dochter een appartement of huis?

Dan is ze wettelijk verplicht om haar huurdersaansprakelijkheid te verzekeren via een brandverzekering. Als huurder is ze aansprakelijk voor brand- of waterschade die ze per ongeluk veroorzaakt aan het pand of bij de buren en moet ze daar ook zelf voor opdraaien. In haar brandverzekering kan ze meteen ook haar eigen spulletjes (de inboedel) mee verzekeren.

2.  Heeft je dochter een appartement of huis gekocht?

Dan is een brandverzekering niet wettelijk verplicht, maar in de praktijk eigenlijk onmisbaar.

 

Sluit beide verzekeringen op tijd af

Wanneer neemt je dochter best een brand- en familiale verzekering? Ideaal is dat ze vanaf dag één in haar nieuwe appartement of huis goed verzekerd is. Zodra ze eigenaar wordt van haar appartement of huis of zodra haar huurcontract ingaat, kan ze bij haar vdk-adviseur al haar verzekeringen aanvragen.

Wil je dochter meer informatie over haar brand- of familiale verzekering? Bij haar vdk-adviseur kan ze steeds terecht voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

 

Gebruik onze verhuischecklist

Bij een verhuis komt heel wat kijken. Gebruik onze verhuischecklist en vink de to do’s af om alles vlot te laten verlopen.

 

Contact