Na een traject als rijkswachtofficier in de woelige jaren tachtig bouwde de nu 62-jarige Gino Van Wynsberge een succesvolle carrière uit bij de politie in Antwerpen en Brussel. Sinds zijn pensioen is hij in Gent bezig met lokale projecten die voor verbinding zorgen en heeft hij zich ook aan het schrijven gezet. Het resultaat is het boek De blote belhamel, waarin hij een mooi beeld schetst van de jaren zestig.

Kleine dingen, grote veranderingen

“Veel mensen hebben vandaag het gevoel dat ze machteloos zijn in een wereld vol chaos en onrust”, vertelt Gino als we hem spreken over zijn boek. “Maar zowel vanuit mijn professionele ervaring als vanuit de projecten waarbij ik na mijn pensioen betrokken ben, weet ik dat het vaak heel kleine dingen zijn die grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Verbondenheid met mensen, een complimentje, een luisterend oor kunnen een wereld van verschil maken.”

Sociaal en cultureel kapitaal

“Ook sociaal en cultureel kapitaal zijn erg belangrijk”, geeft hij aan. Het boek illustreert hoe die waarden voor hem enorm belangrijk zijn. “Daarom vind ik het zo hartverwarmend om vast te stellen hoe die waarden ook terug te vinden zijn bij vdk bank. Een stevige lokale verankering is de sleutel voor duurzame integratie. Zo levert vdk bank rendement op voor jezelf, de planeet en voor je streek.”

We geven 3 exemplaren van de Blote Belhamel weg! Lees hieronder wat je kan doen om te winnen:

 

Wedstrijdformulier

Contact