Vree wijs dat het gelukt is

De zus van Robijn Braem, zaakvoerder van Houten Huis bvba, wilde ook graag een duurzame woning in rode den: “zo gezellig, je voelt je altijd op vakantie.” Maar was dat financieel behapbaar met een deeltijdse job? Robijn stapte naar zijn vdk-kantoorhouder met een plan onder de arm. Hij wilde de beperkte bouwruimte optimaal benutten om een dubbelwoning neer te zetten in twee compacte driehoeken. Het tweede huis zou verhuurd worden als vakantiewoning en zo voor extra middelen zorgen. Zoveel flexibel denken beantwoordde vdk bank graag met een even soepele woonkredietoplossing.

Alle opties voor mijn woonkrediet hebben we samen goed besproken

Zelf kreeg Robijn Braem een tweetal jaar geleden een vdk-woonkrediet voor zijn eigen woning. “Alle opties werden grondig met mij overlopen,” vertelt Robijn. “Zo bekeken we bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ‘bullet woonkrediet’ te nemen. Dan betaal je tijdens de looptijd enkel intrest af, terwijl je het kapitaal pas op het einde moet terugbetalen. Uiteindelijk kwamen we uit op een andere, nog beter passende oplossing.”

Ook professioneel koos Robijn, samen met zijn 2 medevennoten van Houten Huis bvba, voor vdk bank. “Als duurzame houtbouwers gingen we bewust op zoek naar een duurzame bank. Zo werd bijvoorbeeld de BankWijzer site van FairFin geraadpleegd.”

Een duurzaam droomhuis in hout: goedkoper dan je denkt

Medezaakvoerder Ewout Vercaemer onderstreept graag dat houtbouw een stuk goedkoper is: “Je hebt minder funderingskosten en de werkuren liggen een stuk lager. Wil je nog meer besparen? Dan kan je zelf de handen uit de mouwen steken en je houten huis geheel of gedeeltelijk zelf monteren. Het hout komt op maat gezaagd en gefreesd bij je toe. Voor de montage heb je niet veel meer dan een hamer en schroefmachine nodig.”

Houten huis 2
Houtbouw is, vergeleken met andere bouwtechnieken, beter voor het milieu én je gezondheid.
Robijn Braem en Ewout Vercaemer

zaakvoerders Houten Huis bvba

Houten Huis kan je eigen ontwerp helemaal op maat uitvoeren

“Eigenlijk moet je plan vooraf zelfs niet speciaal voor houtbouw zijn ontworpen,” geeft Robijn aan. “Wij werken samen met een Finse partner. Zij hebben een eigen systeem dat houtskeletbouw en houtmassiefbouw combineert. Hun ingenieurs zetten je bouwplan om met de correcte sterkteberekeningen voor hout. Het eindresultaat is een compact bouwpakket met gezaagde, gefreesde en gelabelde elementen, die alleen nog moeten worden in elkaar gezet.”

houten huis 3
In een houten huis voel je je altijd op vakantie: warm en geborgen in een natuurlijk en gezond milieu.
Robijn Braem en Ewout Vercaemer

Houten Huis bvba

Contact