Kris Hense is sinds 2013 kantoordirecteur van vdk bank in Antwerpen. Het kantoor verhuisde vorig jaar naar de Kronenburgstraat. Om het nieuwe kantoor officieel in te wijden vond op 15 februari 2023 een receptie plaats.

“Het was niet alleen een mooie gelegenheid om onze klanten te bedanken voor hun loyauteit,” zegt Kris, “maar ook om nog eens duidelijk onze ethische principes en onze duurzaamheidsaanpak te onderstrepen.”    

Duurzaamheid is aantrekkingspool

De afgelopen tien jaar heeft vdk bank ook in Antwerpen een mooie groei laten optekenen. “We zijn hier van nul gestart en hebben in de afgelopen tien jaar een mooi parcours afgelegd”, bevestigt Kris Hense die nu samen met Vincent Vekeman, Helena Blyweert en Geert Leys het nieuwe kantoor in de Kronenburgstraat runt.

“Ons kantoor werd daardoor te klein en een verhuis drong zich op. Het is voor mij evident dat onze groei hoofdzakelijk te danken is aan ons profiel als ethisch duurzame bank.

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een duidelijke drijfveer bij de keuze van hun bank. De financiële sector heeft een belangrijke hefboom in handen om sociaal en maatschappelijk zaken ten goede te keren.

De aanpak van vdk bank wordt door een groeiend publiek van bewuste burgers duidelijk steeds meer geapprecieerd. Het is dan ook niet denkbeeldig dat we ons team binnen afzienbare tijd nog met een vijfde medewerker versterken.

Want we trekken niet alleen nieuwe bewuste klanten aan bij particulieren en kleinere ondernemingen, onze klanten zijn ook bijzonder trouw. Zo ontstaan warme menselijke relaties en dat maakt het werken voor ons bijzonder aangenaam.”

Oog voor dialoog

Kris Hense en zijn team blijven dan ook volop inzetten op die warme menselijke relaties. “Het is bekend”, zegt hij, “dat vdk bank een duidelijke keuze heeft gemaakt om op een atypische manier tegen de stroom in te roeien.

Terwijl bij veel banken de hang naar efficiëntie menselijk contact beperkt, kiezen wij er juist voor om met onze klanten zoveel mogelijk in dialoog te gaan. Duurzaamheid heeft niet alleen met ecologie te maken maar ook met menselijkheid.”

Groot ecologisch bewustzijn

Zelf is Kris Hense naar eigen zeggen wel al lang ecologisch erg bewust. “Dat was voor mij ook de reden om indertijd na mijn studies handelswetenschappen en een paar jaar werkervaring bij een verzekeringsmakelaar bij vdk bank te solliciteren”, zegt hij.

“De waarden van mijn werkgever sluiten perfect aan bij de mijne. Ik probeer bijvoorbeeld ook concreet gestalte te geven aan mijn ecologisch bewustzijn.

Zo teel ik in Essen waar ik woon, mijn eigen groenten in de moestuin en leg ik de woon-werkafstand van zowat 30 kilometer altijd met de fiets af. Dat zorgt ook voor een frisse geest om die warme menselijke dialoog met de klanten aan te gaan.”   

Contact