Een huis kopen of bouwen is waarschijnlijk de grootste investering van je leven. Je wil dan ook de juiste keuzes maken voor je lening. En daar hoort zeker ook een schuldsaldoverzekering bij. Die biedt bescherming voor jou en je dierbaren in het geval van een overlijden. Deze drie cruciale zaken moet je erover weten:

1. Bescherming voor je naasten

Een schuldsaldoverzekering dekt het resterende saldo van je hypothecaire lening in het geval van overlijden. Dit betekent dat de verzekering je lening volledig of gedeeltelijk afbetaalt en je partner, gezin of erfgenamen niet achterblijven met de financiële lasten als jij er niet meer bent. Zo zorg je ervoor dat je geliefden comfortabel kunnen blijven leven, zelfs in moeilijke tijden.

2. Flexibiliteit in dekking

Een schuldsaldoverzekering kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Je kunt kiezen voor een vast of dalend verzekeringsbedrag, afhankelijk van hoe je hypotheek afbetaald wordt. Je kiest ook zelf de verhouding van het verzekerd kapitaal. Ga je voor 100/100, 80/20, 70/30, 60/40 of 50/50? Dat bepaal je helemaal zelf in functie van je inkomen en hoe je de afbetaling van de lening geregeld wil zien. 

3. Kosten en voorwaarden

Zoals bij elke verzekering, is het belangrijk om de kosten en voorwaarden van een schuldsaldoverzekering te begrijpen. De premie wordt meestal bepaald op basis van factoren zoals leeftijd, gezondheid en het bedrag van de hypotheek (nvdr: de lijst van factoren waar rekening mee wordt gehouden is uitgebreid en niet noodzakelijk beperkt tot deze factoren). Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden goed doorneemt, zodat je weet wat wel en niet gedekt is.

 

Laat je adviseren

Een schuldsaldoverzekering biedt niet alleen bescherming voor jou en je gezin, maar ook gemoedsrust in onzekere tijden. Neem je tijd om de opties te verkennen en win advies in om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden

NN & vdk bank

vdk bank is een verbonden agent van NN Insurance Belgium voor haar schuldsaldoverzekering. Beiden hechten ze het grootste belang aan jouw financiële veiligheid en aan een goede opvolging, opmaak en afhandeling van je dossier. Eens praten over jouw situatie? Of meteen een verzekering op maat regelen?

Contact