Card Stop

Kaart verloren of gestolen?

Ben je je debet- of kredietkaart verloren of werd ze gestolen?
Laat dan je kaart onmiddellijk blokkeren op het nummer +32 78 170 170.

Wens je een nieuwe debetkaart + geheime code? Vraag die dan aan bij jouw vdk bank-bankier. Voor een kredietkaart gebeurt dat automatisch.

Bancontact

Met de debetkaart betaal je veilig in alle handelszaken, webshops, tankstations en bankautomaten waar je het Bancontact-logo ziet, zowel in België als in het buitenland. Voor gebruik buiten Europa, moet je je debetkaart activeren. Het gebruik van je debetkaart is gratis voor verrichtingen in euro (binnen de SEPA-zone). Je kan de tarieven consulteren in onze tarieflijst.

De debetkaart geeft je gratis toegang tot de digitale kanalen van vdk bank: het onlinebanking-platform online@vdk for Professionals en de mobilePRO@vdk-ap. Zo doe je al je bankverrichtingen waar en wanneer het jou past, veilig en gemakkelijk via je smartphone, computer of tablet of in een vdk bank-kantoor. Je kan je debetkaart ook koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app. Met deze app kan je verrassend eenvoudig betalen.

Man thuisbankiert

Je bankzaken altijd op zak?

Download de mobilePRO@vdk-app om je professionele bankzaken te regelen waar en wanneer jij wil. Met de app kan je snel, makkelijk en veilig je betalingen raadplegen, berichten bekijken, bijlagen downloaden, overschrijvingen uitvoeren en signeren, sets en verrichtingsbestanden signeren en zoveel meer. 

De kredietkaart

Zó betaald met je kredietkaart: een etentje op restaurant, de tol op de autosnelweg, je hotelrekening of aankopen via het internet. Een kredietkaart geeft je gratis uitstel van betaling: pas aan het einde van de maand betaal je de uitgaven die je met je kredietkaart deed. Dat gebeurt dan automatisch via je GiroPlus Rekening

Je kan met je kredietkaart ook overal ter wereld geld afhalen aan automaten met het Visa-logo. Je betaalt daar dan een vergoeding voor. Kijk voor een volledig overzicht van de tarieven in de tarieflijst.

Let op: Wil je je kredietkaart gebruiken in de Verenigde Staten? Laat dan eerst even controleren via je vdk bank-adviseur of je kredietkaart geactiveerd is voor transacties in de VS. Internetbetalingen blijven wel onbeperkt mogelijk met je kredietkaart.

Voortaan kan je ook contactloos betalen met je kredietkaart. Daarvoor heb je een nieuwe kredietkaart nodig. Wil je onmiddellijk contactloos kunnen betalen? Dan vraag je voor 10 euro een nieuwe kredietkaart aan via je vdk bank-adviseur. Je kan ook wachten tot de vervaldag van je kredietkaart, dan vervangen we je oude kaart gratis.

Let op voor phishing!

Steeds vaker proberen fraudeurs de codes van betaalkaarten (debet- of kredietkaart) te pakken te krijgen. Dat doen ze bijvoorbeeld door je via e-mail te vragen om je kaart op te sturen en je pincode in te geven op een valse website.

vdk bank zal je nooit vragen om je debetkaart of kredietkaart op te sturen of je code in te geven op een website.

Ben je slachtoffer geworden van phishing, bel dan zo snel mogelijk Card Stop (078 170 170) om je kaart (debetkaart of kredietkaart) te blokkeren. Breng ook vdk bank op de hoogte op 09 267 33 31 (binnen de kantooruren) of via e-mail naar phishing@vdk.be.

Contact