Supersnel overgeschreven

met een instant payment

Het bedrag wordt onmiddellijk overgeschreven – 24 uur op 24, 365 (of 366) dagen per jaar en binnen de 5 seconden. Tijdens die 5 seconden wordt de rekening van de opdrachtgever gedebiteerd en ontvang jij als begunstigde het overgeschreven bedrag. Ook als je vriend, klant, handelaar … een rekening heeft bij een andere bank.

Wanneer geld ontvangen met een instant payment?

Verkoop jij je oude spulletjes op een rommelmarkt, dan komen instant payments mooi van pas. Wie geen cash geld op zak heeft maar wel een betaalapp, kan misschien wel razendsnel betalen met een instant payment. En ook in de volgende situaties kan zo’n supersnelle betaling als geroepen komen, zowel voor bedrijven als particulieren:

  • om een rekening op restaurant te delen
  • om als jobstudent je loon te ontvangen aan het einde van de dag of week
  • om een factuur te innen die je klant helemaal uit het oog was verloren

Wie kan jou betalen met een instant payment?

De opdrachtgever moet een rekening hebben bij een van de deelnemende banken om een instant payment te kunnen verrichten. De volgende banken verrichten en aanvaarden al instant payments in België: Argenta, Bank de Kremer, Bank J. Van Breda & C, Bank Nagelmackers, Belfius Bank, BNP Paribas Fortis, CBC, CPH Banque, Crelan, Fintro, Hello bank!, ING België, KBC, KBC Brussels en Europabank.

Waar verschijnt de instant payment?

Omdat vdk bank voor de meeste overschrijvingen nog geen realtime verwerking kent, verschijnt de ontvangen instant payment eerst bij ‘Uitgestelde bewegingen’ in online@vdk for Professionals en mobilePRO@vdk. Hoewel het saldo van je rekening niet onmiddellijk wordt aangepast, verandert wel het beschikbare bedrag op je rekening. Je kan het overgeschreven bedrag dus onmiddellijk gebruiken. Na maximum 15 minuten wordt de ontvangen instant payment verwerkt en is het saldo op de rekening aangepast. De overschrijving komt dan onder ‘Verwerkte bewegingen’ te staan.

Instant payments zijn even veilig als gewone overschrijvingen maar dan sneller. Voor een gewone overschrijving geldt een verwerkingstijd van één of meer dagen.

Contact