Marktleider Sibomat pioniert al 38 jaar in de houtskeletbouw

Particulieren worden van de eerste schets tot de oplevering en nazorg volledig begeleid. De sleutel-op-de-deur-formule biedt Sibomat ook aan via woonprojecten met eigen bouwgronden. Ook op de professionele markt is Sibomat actief. Het bouwde onder meer de buitenschil van de 75 meter hoge politietoren in Charleroi: een bekroond project van MDW Architecten en Ateliers Jean Nouvel.

CEO Jan Lootens: "Net na de oliecrisis zijn wij gestart met houtskeletbouw. Intussen bouwden we al ruim 7.000 energiezuinige woningen."

Sibomat 2
Sibomat maakt het verschil door je de beste bouwervaring voor je geld te bieden. Met een duurzame woning op maat, die beter geïsoleerd is en bovendien makkelijk aanpasbaar.
Jan Lootens

CEO Sibomat

De duurzame voordelen van houtskeletbouw

Jan Lootens somt de troeven op van een houten structuur. Hout isoleert veel beter dan beton en staal, zonder koudebruggen. Houtskeletbouw is een droge bouwmethode voor een gezonder woonklimaat. Terwijl metsel- en pleisterwerk duizenden liters water verbruiken, wat voor bouwvocht zorgt. De isolatie wordt in de dragende structuur geplaatst. Die is bij Sibomat standaard zo’n 20 cm dik. Ook op brandveiligheid en geluidsisolatie scoort houtbouw goed. Het is bovendien duurzaam en hernieuwbaar. Hout slaat CO2 op en de verwerking heeft een lichtere ecologische voetafdruk. Bovendien biedt hout alle architecturale vrijheid: perfect te combineren met de meeste materialen en makkelijk aan te passen en uit te breiden. Het bouwen verloopt ook sneller: op 4 dagen tijd staat de woning recht. Binnen de 5 maanden is je woning volledig klaar.

Sibomat 3
De nieuwe showroom toont de talloze mogelijkheden om je houtskeletwoning aan te kleden. Baksteen in alle vormen en kleuren blijft favoriet.
Jan Lootens

CEO Sibomat

Vier troeven voor klantentevredenheid

Sibomat wil klanten de beste bouwervaring voor hun geld geven. Dat doen we op 4 manieren, geeft Jan Lootens aan. Ten eerste krijg je een woning op maat. Om dit te staven legt Jan een stapel inspiratieboeken op tafel. Die realisaties kan je hier ontdekken. Ten tweede mag je vertrouwen op meer dan 38 jaar ervaring en een strikt respect voor timing en budget. Als derde is er het duurzaam ecologische facet. Ten vierde blijft Sibomat innoveren in energievriendelijke woontechnologie: van BEN-woning (Bijna Energie Neutraal) tot nulenergie- en zelfs energie-actieve woningen.

Hier kan je het inspiratieboek van Sibomat downloaden.

Contact