Aan het werk

Van de schoolbanken naar het beroepsleven, het is vaak de stap naar volledig zelfstandig worden. Dit brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee, en VDK begeleidt u hier dan ook graag bij.

Solliciteren en aan het werk

aan-het-werk.jpg

Om te kunnen beginnen werken, moet u natuurlijk eerst een job weten te bemachtigen. We zetten graag nog eens de belangrijkste sollicitatietips op een rijtje.

Meer info

  • Vaak zijn er enorm veel kandidaten voor de job, dus zorg maar beter dat uw sollicitatiebrief eruit springt. Zorg voor een creatieve en originele brief die zowel qua inhoud als vorm een onvergetelijke indruk nalaat.
  • Eens u op gesprek mag, leest u u best zo goed mogelijk in over het bedrijf waar u gaat solliciteren. Want meestal wordt uw kennis over dat bedrijf wel eens getest. Als u dan toont dat u u grondig hebt voorbereid, scoort u sowieso punten.
  • Het heeft ook weinig zin om u anders voor te doen dan u bent, wees gewoon de beste versie van uzelf tijdens zo’n gesprek.
  • Durf zelf vragen te stellen. Dit toont niet alleen aan dat u écht geïnteresseerd bent, zo kan er ook een echt gesprek op gang komen.
  • Het spreekt voor zich dat op tijd komen, uw GSM even uitzetten, propere kledij aandoen, een goede houding aannemen en die kauwgom uit uw mond halen ook aan te raden zijn.
  • Bekijk nu de jobs van VDK, misschien zit uw droomjob er wel tussen.

Eens u begint te werken, zijn er ook een aantal verzekeringen waarmee u te maken krijgt.

Meer info

  • Ziekenfonds: van zodra u begint te werken, bent u niet meer verzekerd via uw ouders en moet u u dus zelf aansluiten bij een ziekenfonds. Informeer u goed over de voordelen bij de verschillende ziekenfondsen.
  • Hospitalisatieverzekering: als de werkgever u dit niet aanbiedt, dan moet u zelf een hospitalisatieverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als u wordt opgenomen in het ziekenhuis.
  • Groepsverzekering: een vaak voorkomend extralegaal voordeel is de groepsverzekering, waarbij uw werkgever de premies betaalt voor deze groepsverzekering. De meeste groepsverzekeringen bevatten 2 onderdelen (pensioensparen en een overlijdensuitkering), maar kunnen zowel door uw werkgever als uzelf worden uitgebreid.

Uw eerste loon

Denk aan uw toekomst, want morgen begint vandaag. Probeer uw loon dus toch niet zomaar ineens te verbrassen en zet een centje opzij.

Je eigen zaak opstarten

eigen-zaak.jpgWerken als zelfstandige heeft heel wat voordelen. U bent uw eigen baas en werkt voor eigen rekening, maar een eigen zaak opstarten zorgt ook voor een pak uitdagingen. 
Ontdek hier alle informatie rond het opstarten van uw eigen zaak.

Als u kapitaal nodig hebt om uw zaak te laten groeien, bieden we u verschillende oplossingen:

Regel u bankzaken via het pakket van VDK:

Vraag advies in uw vertrouwde VDK-vestiging