Met online@vdk kunt u als particuliere gebruiker uw meest gangbare bankverrichtingen op een snelle en veilige manier uitvoeren via het internet. Online@vdk maakt deel uit van een E-abonnement. Een abonnement en een eerste kaartlezer zijn gratis.

Onderstaande items geven u een overzicht van online@vdk.

Belangrijk bericht: let op voor fraude bij internetbankieren

Met online@vdk kunt u op een volstrekt veilige manier uw bankzaken regelen via het internet, dankzij de beveiligingstechniek op basis van een VDK-bankkaart en een aparte kaartlezer. Internetcriminelen proberen soms frauduleuze overschrijvingen uit te voeren door gebruik te maken van virusprogramma’s op uw pc, vaak onder het mom van een zogenaamde ‘beveiligingstest’. Zo trachten ze vertrouwelijke informatie te verkrijgen en te misbruiken. Daarom volgende tips:

  • Beveilig uw computer met een actueel antivirusprogramma en personal firewall. Installeer geen illegale of onbekende software.

  • Gebruik uw kaartlezer enkel om uw persoonlijke verrichtingen te handtekenen. Bevestig dus nooit een transactie die u niet zelf hebt opgegeven.

  • Reageer niet op e-mails of andere oproepen waarbij u wordt gevraagd om, in ruil voor een beloning, uw rekeningnummer mee te delen.

  • VDK zal u nooit via e-mail of een apart pop-up scherm vragen om vertrouwelijke informatie mee te delen.

  • Beëindig de online@vdk sessie bij ongewone vragen of boodschappen en contacteer de online@vdk helpdesk via e-mail naar online@vdk.be of telefonisch op 09 267 33 33.

Klik hier voor meer tips over veilig internetbankieren.